100 - YaoMedica, Rudý květ, tinktura 50 ml

Kód: 614
Neohodnoceno
290 Kč / ks 240 Kč bez DPH
3-7 dní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základem tinktury Rudý květ jsou čínské bylinky neboli yao. Pro dosažení maximální účinnosti používáme jen tu nejkvalitnější surovinu a hotovou tinkturu již dál neředíme.

Tinktura Rudý květ vychází z receptu tradiční čínské medicíny Qing Re Zhi Beng Tang.
 

Účinky podle tradiční čínské medicíny

  • pročišťuje Re (horko)
  • Zhi Beng (zastavuje menstruační krvácení)

Ideální složení, maximální síla a účinnost

Základem alkoholových tinktur YaoMedica jsou čínské bylinky a houby. Pro dosažení maximální účinnosti používáme jen tu nejkvalitnější surovinu. Bylinky či houby nejprve na speciálním stroji nadrtíme na velmi jemný prášek, dále je macerujeme v 50% lihu až jeden měsíc. Macerát každý den dynamizujeme a hotové tinktury už nijak neředíme. Což je velmi důležité.

Mechanismus uvolňování účinných látek při maceraci v 50% alkoholu je mnohem intenzivnější v porovnání s bylinnými odvary či horkovodními extrakty. Při užívání tinktur dochází k uvolňování účinných látek již v dutině ústní, což přispívá k vyšší účinnosti.

Jednotlivé receptury YaoMedica tinktur vycházejí ze zkušeností a ověřených postupů tradiční čínské medicíny, která tu existuje už více jak 4 000 let. Její pohled na člověka je celostní. Na tělo se dívá jako na celek a zároveň ho chápe jako součást okolního prostředí. Rovnováha a harmonie, to je cesta, jak se vypořádat s mnoha obtížemi, které nám přináší současný životní styl. A to nejen na úrovni fyzického těla, ale i na úrovni psychické.

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

Rehmánie lepkavá (Čínský kořen, Rehmania glutinosa)

  • Normální činnost cévní soustavy a krevní tlak
  • Normální hladina glukózy v krvi

Šišák bajkalský (Scutellaria baicalensis L., kořen)

  • Normální stav kloubů a svalů

Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.

Složení:

voda, alkohol

Zhi Zi - gardénie jasmínová, plod - Fruc. gardeniae - 3,3g

Di Huang - rehmanie lepkavá, upravený kořen - Rad. rehmaniae preparata - 6,6g

Mu Dan Pi - pivoňka polokřovitá, kůra kořene - Cort. moutan radicis - 3,3g

Huang Qin - šišák bajkalský, kořen - Rad. scutellariae - 3,3g

Huang Bai - korkovník amurský, kůra - Cort. phellodendri - 3,3g

Di Yu - krkavec toten, kořen - Radix sanguisorbae - 4,4g

Ce Bai Ye - zerav východní - Cacumen platycladi - 4,4g

Bai Shao - pivoňka mléčnokvětá, kořen - Rad. paeoniae alba - 4,4g

Mu Li - ústřice, ulita - Concha ostreae - 5,5g

Dávkování:

  • před použitím je dobré tinktru protřepat. Mírné zakalení je normální.
  • denní dávka je 1 kapka na 1 kg tělesné hmotnosti. Denní dávku rozdělit na dvě části - ráno a večer. Tzn. pokud vážíte například 70 kg, tak si dáte 35 kapek ráno a 35 kapek večer.
  • po konzultaci s odborníkem lze dát až trojnásobnou dávku
  • tinktury užívejte na lačno. Minimální odstup je 30 minut před jídlem nebo jedna hodina po něm.
  • tinkturu je možné zalít trochou horké vody a tím dojde k odpaření se alkoholu. Tento postup je vhodný pro děti nebo řidiče. 
  • u akutních stavů doporučujeme užívat tinktury obvykle několik dní, obvykle do vyřešení problému
  • u chronických stavů je třeba užívat obvykle několik měsíců. Nicméně do 2-3 měsíců by se mělo objevit minimálně zlepšení.
  • na jeden měsíc potřebujete obvykle 2-3 balení (podle denní dávky - viz výše)

Obsah balení: 50ml = 1100 kapek

 

Směs vychází z čínského receptu: Qing Re Zhi Beng Tang

 

Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Neslouží jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Dodržujte zdravý životní styl. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Skladujte mimo dosah dětí při teplotě do 25 °C. Neobsahuje žádná aditiva. Případný zákal nebo sraženina nejsou na závadu. 

 
 
Ostatní zdravotní tvrzení o tinkturách nám zakazuje legislativa EU.
 

Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy. Nejedná se o léky a nelze je za předepsané léky zaměňovat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: